Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

28η Οκτωβρίου 2014:Αμπελόκηποι Καστοριάς-Εθνική Επέτειος


28η Οκτωβρίου 2014:Αμπελόκηποι Καστοριάς-Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ
 
      Η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940,γιορτάστηκε και στο Χωριό μας την Τρίτη 28-10-2014.
     Ο εορτασμός περιλάμβανε Θεία Λειτουργία & Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ Κων/νου& Ελένης,επιμνημόσυνη δέηση,κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο Πεσόντων και παρέλαση των μικρών παιδιών του Νηπιαγωγείου & Παιδικού μας,ότι
απόμεινε από Σχολεία στο Χωριό,μετά την "μεγάλη τομή-μεταρρύθμιση??" του Υπ Παιδείας.
  

Ο Πρόεδρος Τοπ Κοινότητας 
Μάκης Τρυφόπουλος
    Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων Θωμάς Τρυφόπουλος με αναφορά στο Ιστορικό  της Επετείου.

      Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Χατζής,εκ μέρους του Δήμου Αργους Ορεστικού,η Πρόεδρος τουΠολιτιστικού Συλλόγου Σοφία Χατζή,εκ μέρους του Συλλόγου και παιδάκια του Νηπιαγωγείου&Παιδικού.
========================================================================
     Μια παρατήρηση με, κάθε καλή διάθεση και χωρίς παρεξήγηση, θεωρούμε σκόπιμο να την κάνουμε.
    Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μάκης Τρυφόπουλος,ίσως από αβρότητα προς τον παρόντα Αντιδήμαρχο,επίσης χωριανό μας,δεν κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Τοπικής Κοινότητας, αλλά άφησε τον Αντιδήμαρχο να το κάνει ,εκ μέρους του Δήμου.
   Όμως  στην συγκεκριμένη περίπτωση η εκδήλωση ήταν της Τοπικής Κοινότητας και δεν φάνηκε σωστό να μην υπάρχει ιδιαίτερο στεφάνι.Επειδή ανήκουμε στον Δήμο Αργους Ορεστικού,δεν σημαίνει ότι περνάμε και σε ανυπαρξία σαν Τοπική Κοινότητα ειδικά σε τέτοιες εκδηλώσεις.
    Ο Δήμος έχει κεντρική δική του Εκδήλωση, τα Χωριά  πρέπει νάχουν μια ελάχιστη δική τους οντότητα και παρουσία.
   Οι δυό συγχωριανοί μας,προφανώς, δεν θεωρούμε ότι είχαν πρόθεση να μειώσουν την Τοπική Κοινότητα και μάλλον από "αβρότητα" μεταξύ τους έγινε  ότι έγινε, αλλά καλό είναι να το προσέχουμε, γιατί άθελά μας υποβαθμίζουμε, την ήδη υποβαθμισμένη, μικρή μας Κοινότητα.
   Πιστεύουμε δεν θα επαναληφθεί ή τουλάχιστο αν υπάρχει στεφάνι του Δήμου,πρέπει να υπάρχει άλλο και της Τοπικής Κοινότητας.
=========================================================================
      Τα παιδάκια έψαλαν τον Εθνικό Υμνο και ακολούθησε μικρή παρέλαση με τις σημαιούλες,ενώ στο τέλος η Τοπική Κοινότητα έδωσε μικρή υπαίθρια δεξίωση,κερνώντας το παραδοσιακό "Μπισκοτολούκουμο"
     
  ** Δείτε παρακάτω 2 μικρά Videos από την Εκδήλωση:
 
 
ο ΠαπαΝικόλας "ρίχνει Τρισάγιο"
Ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Χατζής
Η Πρόεδρος  ΠΕΛΣΑ Σοφία Χατζή
 
Παιδάκια καταθέτουν Στεφάνι
 
 
 
 
 
 
 
Παραδοσιακά "Μπισκοτολούκουμα"
    Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, το Χωριό δέχθηκε πολλούς επισκέπτες στις γνωστές Ταβέρνες των Αμπελοκήπων,έπειτα από πολύ καιρό τα αυτοκίνητα κατέκλυσαν τον κεντρικό δρόμο,θυμίζοντας παλιές καλές εποχές. 

ΠΗΓΗ: cnikop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου